Onze boter

Onze boter

Guernsey boter komt van Guernsey raskoeien, vernoemd naar hun woonplaats: het eiland Guernsey. De boter heeft een hoog caroteengehalte, een hoog vetpercentage en is rijk aan mineralen en proteïnen. Perfect voor allen die zich willen onderscheiden in het maken van sauzen, purees, patisserie, ijs of chocola.

 

 • Hoog vetpercentage
  Het vetpercentage van de melk is met bijna 6 procent erg hoog. De melk en de boter hebben hierdoor een heerlijk smeuïge smaak. Zeker ook door de combinatie met het hoge bètacaroteengehalte.
 • Hoogste percentage bètacaroteen ter wereld
  De Guernsey koe verteert het caroteen uit gras niet. Andere koeien doen dit wel of deels. Het wordt in haar lichaam omgezet in bètacaroteen en brengt het met de melk direct naar buiten. De Guernsey melk bevat dan ook veel bètacaroteen (pro-vitamine A).
  Dit wordt in het menselijk lichaam omgezet in vitamine A. Vitamine A zorgt voor een goede weerstand en is belangrijk voor gezichtsvermogen, botten, tanden, huid en voor de groei. Het hoge percentage caroteen zie je terug in de huid, het vet en de melk van de Guernsey koe. Die hebben een diepgouden kleur.
 • Vol met A2-melkeiwit
  95 procent van de Guernsey koeien levert melk met de befaamde bètacaseïne A2xA2. Ter vergelijking: van de Holstein-Frysian koeien is het percentage slechts 25 procent en van de Jersey koeien 40 procent. Lees alles over de gezondheidsvoordelen van A2-melk
 • Bijzonder rijk aan het essentiële vetzuur omega 3
  Guernsey melk bevat drie keer meer omega 3 dan bijvoorbeeld de melk van de Holstein-Frysian koeien. Van nature heeft Guernsey melk ook een betere balans tussen omega 3 en omega 6.


Het eiland Guernsey

Guernsey ligt ter hoogte van het Franse Normandië in de golf van St. Malo. Het eiland wordt omspoeld door de Golfstroom en heeft warme zomers en milde winters. Vandaar dat de Guernsey koe er bijna het hele jaar graast van sappig gras. Lees meer over het eiland